Personuppgiftspolicy

BIM Education

Policy för behandling av personuppgifter

1 Bakgrund

Vi behandlar dina personuppgifter främst för att kunna fullgöra och administrera våra rättsliga skyldigheter och krav från myndigheter samt följa och uppfylla ingångna avtal. Vi behandlar inte fler personuppgifter än vad som behövs för ändamålet, och vi strävar alltid efter att använda de minst integritetskänsliga uppgifterna. Vi kan också behöva dina personuppgifter för att utföra kursutvärderingar och marknadsundersökningar samt ge dig bra service exempelvis vad gäller marknadsföring, uppföljning och information kring ditt deltagande i vår verksamhet.

2 Syfte

Vi värnar om din integritet. Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat denna policy som utgår från gällande dataskyddslagstiftning och förtydligar hur vi jobbar för att ta tillvara dina rättigheter och din integritet. Syftet med den här policyn är att du ska få veta hur vi behandlar dina personuppgifter, vad vi använder dem till, vilka som får ta del av dem och under vilka förutsättningar samt hur du kan ta tillvara dina rättigheter.

3 Riktlinjer

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi behandlar endast personuppgifter när vi har laglig grund. Vi behandlar inte personuppgifter i annat fall än när de behövs för att fullgöra förpliktelser enligt avtal med myndighet, våra allmänna villkor och lag samt för att fullgöra bedrivandet av folkbildning som är en uppgift av allmänt intresse.

Här följer exempel på personuppgifterna vi behandlar:

  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Personnummer/LMA-nummer
  • Användarnamn
  • Fotografier/bilder/filmer/ljudupptagningar
  • Betal- och kreditkortsnummer, kontonummer och andra bankrelaterade uppgifter
  • Utbildningsdeltagande
  • Uppgifter som du självmant och frivilligt uppger

Hur får vi tillgång till dina personuppgifter?

Vi får i första hand tillgång till dina personuppgifter genom att du själv uppger dem till oss i samband med din anmälan till en kurs eller utbildning.

Vi kan även få tillgång på följande sätt:

  • Uppgifter som du tillhandahåller oss direkt
  • Uppgifter som registreras när du besöker vår hemsida
  • Uppgifter som vi får från offentliga register
  • Uppgifter som vi får när du anmäler dig till våra föreläsningar, kurser, utbildningar eller seminarier
  • Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick
  • Uppgifter som vi får när du svarar på enkäter och undersökningar
  • Uppgifter som vi får när du kontaktar oss, söker anställning hos oss, besöker oss eller på annat sätt tar kontakt med oss
  • Uppgifter som vi får vid kreditprövning
  • Uppgifter som vi får i samband med uppdrag från myndighet

På vilka sätt och med vilken grund behandlar vi dina personuppgifter?

Genom bestämmelser i förordningen om statsbidrag till folkbildningen är det fastställt i svensk rätt att folkhögskolornas och studieförbundens bedrivande av utbildnings-, bildnings- och kulturverksamhet är en uppgift av allmänt intresse. Även folkbildningsverksamhet som omfattas av kommun- eller landstingsbeslut anses som en uppgift av allmänt intresse. BIM Education behandlar personuppgifter med stöd av allmänt intresse för att administrera kursverksamhet och kommunicera med kursdeltagare samt för att tillgodose förordningskrav jämte Folkbildningsrådets och andra bidragsgivares krav på uppföljning, utvärdering och kvalitetsgranskning av BIM Educations verksamhet (t.ex. genom deltagarundersökningar och statistiska studier).

Vi behandlar även personuppgifter med stöd i lag, s.k. rättslig förpliktelse, såsom t.ex. krav enligt bokföringslagen.

Utöver vår behandling av personuppgifter med stöd av allmänt intresse eller rättslig förpliktelse behandlar vi dina personuppgifter med stöd av det avtal du ingår med oss i samband med att du deltar i kursverksamhet. Vi behandlar dina personuppgifter för de uttalade syften som framgår av avtalet och i den utsträckning som krävs för att vi ska kunna uppfylla avtalet och leverera vår utbildningstjänst.

I vissa fall behandlar vi även personuppgifter med stöd av s.k. intresseavvägning. Detta sker främst vid behandling för marknadsföringsändamål eller för informationssyften.

Vad gäller sådan behandling av personuppgifter som inte är nödvändig för att uppfylla avtalet eller som inte har stöd i det allmänna intresset eller lag kommer vi att be om ditt samtycke i anslutning till att vi inhämtar dessa personuppgifter. Detta gäller

  • Uppgifter du lämnar i ev. hälsodeklaration
  • Om vi planerar att använda bilder på dig eller ditt barn när vi berättar om vår verksamhet i t ex nyhetsbrev, kursprogram eller hemsida.

Du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke till sådan behandling som anges ovan. Vi kommer då inte längre att behandla dina personuppgifter eller inhämta nya, under förutsättning att det inte behövs för att fullgöra våra skyldigheter enligt avtal eller lag.

Vilken information ger vi till dig?

När vi samlar in dina personuppgifter för första gången kommer vi att informera dig om hur vi har fått tag i personuppgifterna, vad vi kommer att använda dem till, vilka rättigheter du har enligt dataskyddslagstiftningen och hur du kan ta tillvara dessa. Detta sker i praktiken genom hänvisning till denna policy. Du kommer också att bli informerad om vem som är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen och hur du kan kontakta oss om du har frågor eller behöver lämna en begäran eller förfrågan som avser dina personuppgifter och/eller rättigheter.

Behandlas dina personuppgifter på ett betryggande sätt?

Vi har rutiner och arbetssätt för att dina personuppgifter ska hanteras på ett säkert sätt. Endast personer som behöver personuppgifterna för att utföra sina arbetsuppgifter och BIM Educations åtaganden ska ha tillgång till personuppgifter. Våra säkerhetssystem är utvecklade med din integritet i fokus och skyddar i mycket hög grad mot intrång, förstöring samt andra incidenter som kan innebära en risk för din integritet. Vi har avtal med våra IT-leverantörer rörande IT-säkerhet för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas säkert.

När lämnar vi ut dina personuppgifter?

Vi överför inte personuppgifter till tredje part i annat fall än då vi har uttryckligt stöd i Avtalet eller annan rättslig grund i denna policy och vi överför aldrig personuppgifter utanför EU/EES.

Vi är skyldiga att på begäran lämna ut de personuppgifter som Folkbildningsrådet, statliga myndigheter samt kommuner eller landsting bedömer vara nödvändiga för att kunna fullgöra sina myndighetsuppgifter.

I vissa fall överförs personuppgifter till våra underleverantörer för t.ex. marknadsförings-, informations- och uppföljningsändamål samt för lagring. Se mer om personuppgiftsbiträden i punkt 5 nedan.

Rutiner för gallring

Vi sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla Avtalet med dig och bevaka våra rättigheter eller där vi har stöd i lag eller i riktlinjer och beslut från Folkbildningsrådet. T.ex. är vi enligt bokföringslagen skyldiga att lagra närvarolistor och kulturprogramrapporter i sju år.

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än innevarande kalenderår plus två år efter avslutad kurs eller utbildning om inte det krävs för att uppfylla vår uppgift av allmänt intresse eller har stöd i lag. För det fall vi behandlar personuppgifter med stöd av intresseavvägning så sparar vi dem så länge du kan tänkas vara intresserad av det vi marknadsför och informerar om.

4 Dina rättigheter

Återkalla samtycke

Om du vill återkalla ditt samtycke till vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta oss via de kontaktuppgifter som framgår i punkt 6 nedan.

Begäran om rättelse eller radering

Du har rätt att begära att dina personuppgifter rättas eller raderas. Du har även rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas eller att invända mot sådan behandling på sätt som följer av dataskyddsförordningen eller nationell integritetslagstiftning. Efter en sådan begäran prövar vi om det finns skäl för sådan ändring.

Begäran om registerutdrag

Du har rätt att begära utdrag från BIM Education och våra register/system i vilka personuppgifter om dig behandlas och i sådant utdrag få besked om vilka personuppgifter om dig som BIM Education behandlar och hur vi behandlar dessa. Om du har frågor kring behandlingen av personuppgifterna eller om du upplever att dessa är felaktiga, vill begära rättelse, radering, begränsning eller vill invända mot behandlingen vänligen kontakta oss enligt punkt 6 nedan.

Datainspektionen (byter namn till Integritetsskyddsmyndigheten under 2018)

Datainspektionen är tillsynsmyndighet för behandling av personuppgifter och dataskydd i Sverige. Du har rätt att inge klagomål kring behandling av personuppgifter till Datainspektionen. Kontaktuppgifter till Datainspektionen återfinns på www.datainspektionen.se.

5 Personuppgiftsansvarig och våra biträden

BIM Education är personuppgiftsansvarig, vilket innebär att vi är ansvariga för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara.

BIM Education har personuppgiftsbiträdesavtal med leverantörer och samarbetspartners, därigenom säkerställer vi att personuppgifter behandlas i enlighet med denna policy.

6 Kontaktuppgifter

Personuppgiftsansvariga:

BIM Education, org.nr 556684-2166

E-postadress: info@bimeducation.se

Telefonnummer: 010-1388400

Adress: Bim Education, Gnistagatan 15, 754 54 Uppsala

/Bim Education 2020-12-26

 

×

BIM Education är den moderna och nystartade skolan som vill revolutionera byggnadssektorn tillsammans med engagerade studenter som snart kommer leda det moderna näringslivet. Vi vill nå våra mål genom att arbeta nära näringsverksamheten och utveckla den med dagens teknik. Dagens samhälle blir allt mer digitaliserat och vi på BIM Education vill anpassa vår utbildning efter vår moderna tid. Hos oss får du arbeta med de hetaste programmen inom 3D 4D och 5D som låter dig alltid vara steget före i planeringen. Vill du vara med och förändra samhället på ett modernt sätt? Sök ett av våra många utbildningar som kan passa dig.

×

Kursbeskrivning

I kursen lär du dig för att ytterligare underlätta samordningen av olika discipliner i ett modernt byggprojekt. Genom att använda Solibri för att utföra avancerade analyser av en byggnads livscykel får du kunskap om de arbetsmetoder som är lämpliga vid skapandet, samordningen och granskningen av en byggnads livscykel genom byggprocessen.

Under kursen går vi igenom stegen som krävs för att kontrollera och analysera uppbyggnaden av de klassifikationer som modeller levereras med. Vi bygger också upp egna regelverk för automatiserade kontroller samt lär oss att anpassade dem till specifika projekts olika behov.

Vi lär oss funktioner som Information Take Off (ITO), regelanpassade kollisionskontroller och diverse verktyg som kommer ge deltagarna en djupare förståelse för Solibris avancerade funktioner.

Målgrupp

Dig som arbetar som samordnare, koordinator eller Projektörer i projekt som tillämpar BIM-metodiken eller dig som arbetar med programmet Solibri.

Upplägg

×

Kursbeskrivning

Lär dig vad BIM-metodiken faktiskt innebär och hur den tillämpas i byggbranchen. Det här är kursen för dig som vill få en solid grund i vad begreppet ”BIM” faktiskt innebär och hur BIM-metodiken skiljer sig från traditionell projektering.

I denna kurs på 3 dagar börjar vi med att titta på traditionell projektering i AutoCAD och går sedan succesivt framåt till de allt mer moderna verktygen och arbetsmetoderna som BIM-metodiken tillämpar. Detta är en utmärkt kurs för dig som ska börja arbeta i projekt som tillämpar BIM-metodiken och därmed behöver få en bra förståelse för hur arbetssättet skiljer sig från traditionell projektering.

Kursen är uppbyggd för att inkludera många praktiska moment där du som deltagare får möjlighet att lära dig BIM-metodikens uppbyggnad och styrkor men också vilka problem som kan uppstå när man försöker implementera metoden.

Målgrupp

Dig som avser att arbeta som projektör, samordnare, koordinator eller motsvarande i projekt som ska tillämpar BIM-metodiken.

Kursinnehåll

Förkunskaper

Minst 1 års yrkeserfarenhet eller motsvarande av arbete inom projekt i byggbranschen.

×

Kursbeskrivning

I moderna byggprojekt arbetar vi allt mer med avancerade 3D-modeller som fullpackade med information. Den stora mängden information i modellerna ger enorm potential att effektivisera arbetet och därmed spara både tid och pengar. Den ökade komplexiteten innebär dock också ökade krav på kompetens hos personalen för att faktiskt realisera dessa effektiviseringar. Denna kurs syftar på att via programmet Solibri förmedla den kompetensen till dig som deltagare.

Under kursens 2 dagar börjar vi i det grundläggande med hur ni bör strukturera upp arbetsordningen när ni arbetar med BIM-samordning och fortsätter hela vägen tills att de erhållna modellerna är granskade och att rapport kan skapas inför möten med de inblandade entreprenörerna.

Du får också lära dig att koordinera IFC modeller från olika discipliner med hjälp av det öppna filformatet IFC. När modellerna är inladdade går vi igenom hur information är lagrad i modellerna och hur man kan går till väga för att kvalitetssäkra att de modeller man fått levererade uppfyller de grundläggande krav som ställts.

Efter genomgången kurs har du kunskaper om hur du med hjälp av Solibri kan öka kvaliteten i BIM-modeller och skapa en ökad samsyn genom byggprocessens olika faser. Deltagarna kommer att lära sig hantera de vanligaste funktionerna i Solibri för att genomföra kollisionkontroller och exportera resultat i form av presentationer.

Målgrupp

BIM-samordnare, BIM-koordinatorer, Projektörer

Upplägg

Dag 1

Vad bör man tänka på i ett projekt som tillämpar BIM-metodiken?

Vad är skillnaden mellan filformat som är stängda och öppna (IFC)?

Hur exporterar vi IFC-filer och hur anpassar vi exporten utefter rätt ändamål?

Hur kan vi använda Solibri för att kontrollera och analyserar vi informationen i BIM-modeller med hjälp av Solibris klassifikationer och regelverk?

Hur kan vi skapa rapporter för att presentera utvärderingarna av de modeller vi granskat?

Dag 2

Vi repeterar olika funktioner samt går igenom olika frågeställningar som kan dyka upp i ett BIM-projekt.

Vad innebär klassifikationer och vad har de för roll i BIM-projektering?

Hur fungerar Solibris regelverk för att hitta fel i modellerna?

Hur specialanpassar de regelverk som Solibri använder för att upptäcka felaktigheter i modellerna?

Förkunskaper och krav

Grundläggande kunskaper inom BIM-program samt datorvana. Kursen kräver egen dator med programvaran Solibri

×

Kursbeskrivning

Kursen lär dig att modellera enklare handlingar i AutoCAD. Under det första kurstillfället fokuserar vi på att lära dig de grundläggande verktygen i mjukvaran. Du får en grundläggande förståelse för hur programmet är uppbyggt för att kunna arbeta effektivt i verktyget.

När du kan grunderna bygger vi vidare på den kunskapen och du lär dig att använda verktygen. Du får projektera olika uppgifter i ökande svårighet. Genom att arbeta med uppgifter och får stöd av handledaren får du praktiska kunskaper i verktyget.

Upplägget går både igenom teorin för hur verktyget är uppbyggt och ger dig praktiska kunskaper för att använda det. Kursens upplägg bygger på tidigare erfarenheter av utbildning mot både företag och högskolor och fokus är på att du efter avslutad kurs ska kunna arbeta självständigt med AutoCAD.

Som ett steg i att säkerställa detta så ingår det efter kursen 1 timme gratis konsultation i en månad efter kursens avslutande. Detta minskar risken att du direkt efter avslutad kurs fastnar i ett moment utan att ha någon att ha någon att rådfråga. Vidare ger det möjlighet att få svar på mer specifika moment som eventuellt inte ingick i kursen.

Varför är det viktigt att lära sig AutoCAD?
Nästan helt oavsett vilken del av byggbranschen man befinner sig i så hanterar man ritningar av olika slag. En mycket stor del av dessa skapas med hjälp av programvaran AutoCAD vilket gör programmet till ett av de mest relevanta verktygen man kan lära sig.  Att lära sig AutoCAD ger värde oavsett om man är ny i branschen, vill öppna nya dörrar i branschen eller vill stärka sin redan befintliga kompetens.

Vem har nytta av att gå utbildningen?
Kursen är relevant för alla som arbetar med någon form av ritningar. Även om dina arbetsuppgifter egentligen inte kretsar kring att faktiskt skapa ritningar så ger kunskaper i AutoCAD en större förståelse för hur ritningar tas fram, dess begränsningar och dess möjligheter.

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar med eller har intresse av 3D-ritningar.

Kursinnehåll

 

×

Kursbeskrivning

Kursen avser att lära deltagaren alla grunder i att skapa en arkitekturmodell i Revit. Under den första dagen ligger fokus på att steg för steg lära sig de grundläggande verktygen i programmet. När grunderna blivit mer bekanta får du möjlighet att befästa kunskaperna genom att tillämpa verktygen tillsammans handledaren och rita upp ett enklare bygglov. Detta tillvägagångssätt maximerar dina förutsättningar att även efter kursens avslutande kunna arbeta självständigt.

Upplägget bygger på tidigare erfarenheter av mycket uppskattade utbildningar mot både företag och högskolor.

Fokus är på att deltagaren efter avslutad utbildning i så stor grad som möjligt kunna arbeta med grunderna i Revit i yrkeslivet.

Som ett steg i att säkerställa detta så ingår det i kursen 1 timme gratis konsultation i en månad efter kursens avslutande. Detta minskar risken att du direkt efter avslutad kurs fastnar i ett moment utan att ha någon att ha någon att rådfråga. Vidare ger det möjlighet att få svar på mer specifika moment som eventuellt inte ingick i kursen.

Målgrupp

Kursen är relevant för den som antingen skapar eller behöver hantera byggnadsritningar och vill effiktivisera sitt arbete. Revit ger dig som söker en större förståelse för hur 3D-modeller är uppbyggda, hur de skapas, deras begränsningar och dess möjligheter, även om dina arbetsuppgifter inte huvudsakligen kretsar kring att skapa 3D-modeller.

Kursinnehåll

 

Förkunskaper

Grundläggande datorvana krävs. Dator och mjukvara tillhandahålls under utbildningen.

 

×

Intresseanmälan

 
×